Kategória: Tanárok »

Jóri Rita

kép3 éves koromban szüleim beírattak jazz- balettre, ahonnan fél év után eltanácsoltak, mert nem tudtam spárgázni. Úgy tűnt, táncos karrierem itt derékba is tört, mert atléta lettem. 18 éves koromig heti 6 edzésre jártam, hétvégenként pedig versenyeztem. Hétpróbáztam, ami nem kis jelenlétet igényelt, kitartásra tanított, ami azóta is meghatározza életemet.

A középiskolai szalagavató bálon én voltam az osztályban az egyetlen, aki nem táncolt, mondván nincs nekem erre időm, és különben is, én és a tánc….

18 évesen abbahagytam az atlétikát, mert nem szerettem volna tisztességtelen úton sikereket elérni, és úgy tűnt, nincs más lehetőség, ez volt a kötelező irány.

2 éven át heti háromszor úszni jártam, mert hiányzott a mozgás.
20 évesen beiratkoztam életem első tánctanfolyamára, s akkor még nem tudtam, hogy ez egy meghatározó momentuma az életemnek. Hogy miért iratkoztam be? Mert Édesapám többször is feltette magának a költői kérdést hangosan, hogy hogyan lehet az ő lánya ennyire tehetségtelen a tánchoz, hogyan fordulhat elő, hogy ennyire nem érzi a ritmust.

Hát én bizonyítani szerettem volna!
Először Boogie-Woogie-ban bontogattam szárnyaimat, és egyre több sikerélményem volt. Elkezdtem versenyezni, nyertem, és az én Apukám még mindig azt állította, hogy nem zenére táncolok.

Nem értettem. De bizonyítani akartam!

Első táncpartneremmel, Szentkuti Zolival, egyetemi éveink alatt elkezdtünk tanítani. Nagyon megszerettem a tanítást, ezért beiratkoztam a táncpedagógus-képző iskolába, hogy mélyebb szakmai tudást szerezzek. Miután Zoli abbahagyta a táncot, Hergenrőder Jácinttal folytattam a tanítást,
az akkor (1996-ban) nyitó Oktogon Tánccentrumban. Miután Jácint leszerződött a Győri Színházba, ismét partnert kellett váltanom. 2002-ben ismertem meg jelenlegi táncpartneremet, Balásy Ádámot. Már 5 éve tanítottunk boogie-t (közben versenyeztünk is, magyar bajnokok lettünk), amikor megismertük és első látásra beleszerettünk a West Coast Swing-be.

Magyarországon akkor ez a tánc még nem létezett, így külföldre jártunk képezni magunkat. Egy év után régi tanítványaink unszolására elkezdtük tanítani. Azóta töretlen lelkesedéssel igyekszünk átadni a tudásunkat, hogy minél több ember ismerhesse meg a világ számunkra legizgalmasabb táncát.
2007-ben indítottuk el a magyarországi West Coast Swing életet, és azóta a legjobb tanítványaink ma már saját tanfolyamokat tartanak, hozzájárulva a közösség bővítéséhez. 2 nagy nemzetközi eseményt is életre keltettünk, ahol évente több mint 20 ország 400-500 WCS táncosa vesz részt. A BudaFest benne van Európa top 3 WCS eseményében!

Büszke vagyok, hogy idáig eljutottam és azt hiszem ma már Édesapám is elismeri a tudásom 🙂

http://adamritaswing.com/