Kategória: Tanárok »

Balásy Ádám

 

WCS1

2002-ben kezdtem a tánctanítást Jóri Ritával, akkor Boogie-woogie-t tanítottunk. Ezzel egy időben versenyezni is kezdtünk és rögtön Magyar Bajnoki címet szereztünk. A későbbiek folyamán több tanítványunk is Magyar Bajnok lett, illetve sikeresen szerepelt nemzetközi versenyeken. Sokan közülük ma is tanítanak és tovább építik a magyar Boogie-s közösséget.

A West Coast Swing szerelem volt első látásra, 2007-ben egy müncheni kedvcsináló órán találkoztunk vele. Ezután minden létező lehetőséget megragadtunk, hogy többet és többet tanulhassunk erről a táncról. Egy évvel később kb 60 tanítványunk finom nyomására elkezdtük tanítani is. Hamarosan teljesen feladtuk a Boogie tanítást, és időnket teljesen a magyar West Coast Swing közösség építésének szenteltük.

Jelenleg hét különböző szinten tanítunk kezdőktől a versenyzőkig heti rendszerességgel. Havonta hívnak minket tanítani Franciaországtól Oroszországig Európa-szerte. Évente két nagyobb WSDC eseményt is szervezünk BudaFest és Hungarian Open néven, ahova a világ minden tájáról (több mint 30 országból) sereglenek a jobbnál jobb táncosok. Büszkék vagyunk rá, hogy a magyar WCS közösséget a 4 legnagyobb európai közösség között tartják számon.

http://adamritaswing.com/