Kategória: Tanárok »

Teszkó Andrea

12232919_574929202663464_432908192112149694_oA tánc és a zene szeretete soha nem volt kérdéses számomra.

A mozgás és a zene először középiskolás koromban, aerobic formájában kapcsolódott össze az életemben. 1998-ban költöztem Budapestre továbbtanulás miatt, ahol az edzőm jóvoltából belekóstolhattam az órára való felkészülés és az oktatás izgalmaiba is. 2000-ben Sportoktatói oklevelet szereztem, és 2001-2003 között főiskolai testnevelési óra keretében, valamint két kisebb fitness teremben aerobic órákat tartottam. A résztvevőktől kapott visszajelzések és az órákon tapasztalt sok pozitív energia egyre lelkesebbé tett a tanítás iránt.

Budapesten élve, végre már nem tudott elkerülni a táncos világ sem. Mint szerintem sokan, én is salsával kezdtem táncos életem, legrégebbi kedvenc filmem, a Dirty Dancing hatására ☺

2004-ben kezdtem el az Oktogon Tánccentrumban kubai  és  L.A. salsát tanulni. A 4 év salsa mellett belekóstoltam a hastáncba, a latin társastáncokba, a lindy-hop-ba és 2008-ban a boogie-woogie-ba, Balásy Ádám és Jóri Rita óráin.

2009-ben Ádám és Rita stílusváltása és az életem alakulása együttesen sodort a west coast swing irányába. Először azért tetszett meg ez a tánc, mert stílusa számomra ötvözte az addig megismert táncok közül a két legkedvesebbet, a boogie-t és a salsát.

2010-től némi magánéleti extra inspiráció hatására mertem egyre komolyabban venni a west coast swinget, s kezdtem nemzetközi workshopokra is járni (French Open, UK&European Championsihps, BudaFest, Swingcouver, Seattle Easter Swing, Warsaw Swing, Detonation, Hungarian Open, Baltic Swing,Bavarian Open, West in Lyon, …).

2011 novemberében kezdtem el west coast swinget oktatni. A remek zenéken és a számomra testhezálló stíluson túl a tánctechnikai tudás, ami miatt a west coast swing úttörő és kedvenc lett az életemben. Ez volt az első tánc, ahol a ’mit is kell csinálni’-n kívül a ’hogyan’-t és ’miért’-et is megtanultam. Ez a tudás, a korábban tanult táncokban is pozitív változást és sikerélményt hozott számomra. Ezeket az érzéseket és tapasztalatokat szeretném átadni tanítványaimnak, s hasonlóan kellemes élményekhez hozzásegíteni őket is a tánc, a zene és e kettő remek találkozása, a west coast swing által.

A kezdeti oktatói formálódásom, s tanítási tematikám alakulása után 2013-ban megszületett a Swinghearts, melyet partneremmel, Tárkányi Lászlóval, bulijaink rendszeres dj-jével, Szűcs Krisztiánnal, valamint táncoslábú barátokkal, lelkes tanítványokkal építünk együtt olyan közösséggé, melyben mind fejlődünk, s jól érezzük magunkat. ☺

Nemzetközi versenyeredményeim:
Austrian WCS Spectacle, Bécs, Ausztria, 2015 – Novice Jack&Jill – 6. hely
Hungarian Open, Budapest, Magyarország, 2015 – Novice Strictly Swing – 7. hely
Bavarian Open, München, Németország, 2015 – Novice Strictly 3. hely
Budafest, Budapest, Magyarország, 2016 – Novice Strictly Swing – 8. hely
Hungarian Open. Siófok, Magyarország, 2016 – Novice Strictly Swing – 2. hely
D-Townswing, Düsseldorf, Németország, 2016 – Novice Jack&Jill – 9. hely
Neverland Swing, Amszterdam, Hollandia, 2016 – Novice Striclty Swing – 1. hely
Neverland Swing, Amszterdam, Hollandia, 2016 – Novice Jack&Jill – 2. hely

Elérhetőségeim:
https://www.facebook.com/swinghearts/
https://www.facebook.com/andrea.teszko
+ 36 70 3958211