Kategória: Tanárok »

Tárkányi László

laciprofil (2)Viszonylag későn, a középiskolai szalagavató utáni évben kezdtem el táncolni, az elején a társaság miatt. 2003-ban egy igen szokványos sémát követve beiratkoztam egy társastánc tanfolyamra, ami végül annyira berántott engem a tánc addig nem ismert világába, hogy az első egy-két hónap kivételével az évadban nem múlt el buli anélkül, hogy ott ne lettem volna. Később a méltán nagyhírű Bohém Boogie Európa-bajnoki második helyezett formáció tagjai inspiráltak a boogie-woogie kipróbálására. Ez olyannyira jól sikerült, hogy Horváth Emőkével, aki szinte a kezdektől számítva partnerem volt, számos országos szintű versenyen értünk el szép eredményeket (Magyar Kupa 2. helyezés), hosszú éveken keresztül sikeresen versenyeztünk. A boogie-s évek alatt megismerkedtem a lindy hop, a balboa és a salsa alapjaival is, valamint meghatározó élmény volt a szóló jazztánc kipróbálása, ami minden táncnemhez megfelelő alapot biztosított és biztosít máig is.

A West Coast Swinggel 2009-ben ismerkedtem meg Balásy Ádám és Jóri Rita intenzív kurzusán. A kezdetektől fogva tagja lehetek Magyarország első és egyetlen West Coast Swing formációjának, a SwingShot formációnak, mellyel országos modern- és látványtánc versenyeken arany minősítést és különdíjat is szereztünk, és számolatlan fellépésen vettünk részt az ország számos pontján.
A West Coast Swingben találtam meg azt, amit tudat alatt igazán kerestem, hiszen szinte bármilyen zenére lehet táncolni, a blues-tól elkezdve a hip-hop-on keresztül egészen a mai R’n’B slágerzenékig. Ez a tánc számomra az élet lemodellezése, hiszen ha betartasz néhány nagyon egyszerű alapszabályt, akkor szinte bármi lehetséges, bármit meg tudsz csinálni, nincs előtted lehetetlen. Lehetőségem nyílt nemzetközi továbbképzéseken részt venni (French Open, BudaFest, West in Lyon, Warsaw Swing, Midland Swing, Annual London Swingvitational, New Year’s Swing Fling, Hungarian Open), ahol a téma legnagyobb amerikai és európai alakjaitól (a teljesség igény nélkül pl. Jordan Frisbee-től, Benji Schwimmer-től, Maxence Martin-tól, Browly Adjavon-tól) tudtam tanulni.

Nagyon örülök, hogy Európában és itthon is nagyon komoly ütemben nő a west coast-os közösség, és örömömre szolgál, hogy partneremmel, Teszkó Andival ezt minél többekkel meg tudjuk osztani óráinkon, bulijaink és workshop-jaink alkalmával. Mert ezt meg kell osztani, ebből senki nem maradhat ki! Go Hungarian Team 🙂

Eredményeim:
New Year’s Swing Fling, London, Anglia, 2013: Novice Jack&Jill – 1. hely
New Year’s Swing Fling, London, Anglia, 2013: Novice Strictly Swing – 4. hely
Swingvitational, London, Anglia, 2013: Novice Strictly Swing – 3. hely
Warsaw Swing, Varsó, Lengyelország, 2013: Novice Strictly Swing – 4. hely
Warsaw Swing, Varsó, Lengyelország, 2013: Novice Jack&Jill – 3. hely

Elérhetőségeim:
E-mail: tarkanyil@gmail.com
Telefon: 0036304850296
Facebook: https://www.facebook.com/swinghearts