Kowalska Izabella

A tanáraim a társastánc alapjait, a tánc szeretetét adták át nekem és példát mutattak, hogyan kell a kezdő és haladó tanítványaikat úgy a szárnyaik alá venni, hogy a tánctechnika szigorú átadása mellett az órák mindig jó hangulatban teljenek. A középiskolában a hobby színjátszó kör keretében megismerkedtem a koreográfiakészítéssel, a zene és a tánc csoportban való működésével, szerepével.

Jang-Izabella5Az egyetemen egy rövid ideig újra elkezdtem a latin-amerikai táncokat, utána boogie-woogieztam (Kramarik Endrénél és Csőszi Mónikánál), flamencoztam (Vámos Veronikánál), Los Angelesi salsaztam (Szőnyi Leventénél és Laki Dóránál), végül 3 és fél évre – az akkor nagyon divatos – kubai salsa (Papp Zoltánnál) ragadt el. Elhatároztam, hogy tánctanári diplomát szerzek. Beiratkoztam a Testnevelési Főiskolára. 2008-ban Jánosi László Tanár Úrtól vehettem át az oklevelemet, aki nemcsak szakmai profizmusával állított példaképet számomra, hanem szavai meghatározták táncbeli és a hétköznapi életem filozófiáját is: „A táncsportbeli eredményességhez nem elsősorban tehetségre, hanem tánc- és munkaszeretetre van szükség, valamint arra, hogy partnerünket mindig saját magunkkal egyenértékűnek tekintsük és 100 %-ban fogadjuk el.”

A West Coast Swinget egy youtube videón keresztül ismertem meg. Ennek a táncnak a sokszínűsége, vidámsága, “humora”, a benne lévő kreativitás és szabadság azonnal megfogott, és elkezdtem járni Balásy Ádám és Jóri Rita óráira.

2009 nyarán vettem részt először az első külföldi egy hetes workshopon, mely meghatározó pont volt számomra több szempontból is. Ott ismertem meg jobban jelenlegi táncpáromat, Máriás Zsigmondot, ami a közös táncolás kezdetét jelentette. 2009 óta rendszeresen járunk külföldre és veszünk magánórákat a világ legjobb west coast swing tanáraitól, akiktől szakmai tanácsokat és támogatást kapunk nem csak a versenyeken, de a tánc tanításában egyaránt.

2009-ben elkezdtem versenyezni. A 2009-es itthoni J&J-eket (melyben a zenét és a partnert is sorsolják) megnyertem és a Classic kategóriában (ahol a zene és partner is ismert) Bolla Zsolttal első helyezést értem el. 2009 nyarán vettem részt először az első külföldi egy hetes workshopon, mely meghatározó pont volt számomra több szempontból is. Ott ismertem meg jobban jelenlegi táncpáromat, Máriás Zsigmondot, ami a közös táncolás kezdetét jelentette. Élőben találkozhattam és tanulhattam neves külföldi tanároktól. Ezen a workshopon, mely egyben verseny is volt, megnyertem a Novice J&J versenyt. A díj (az érem mellett) egy belépőjegy volt, a Liberty Swingre, az Amerikai Egyesült Államok egyik kiemelkedő West Coast Swing rendezvényére. Ott megnyertem a Novice J&J versenyt, ami arra ösztönzött, hogy még komolyabban foglalkozzak ezzel a csodálatos tánccal.

2009 óta rendszeresen járunk külföldre és veszünk magánórákat a világ legjobb West Coast Swing tanáraitól: John Lindo-tól, Jordan Frisbee-től, Tatiana Mollman-tól, Jessica Cox-tól, Kyle Redd-től, Sarah Vann Drake-től, Tessa Cunnigham-től, stb… akiktől szakmai tanácsokat és támogatást kapunk nem csak a versenyeken, de a tánc tanításában egyaránt.

http://www.kowalskaizabella.com