Kategória: Westi táncosok »

Paul Warden és Catriona Wiles

Catriona Wiles egész életében táncolt. Balettal kezdte háromévesen, utána a páros táncok területén szerzett tapasztalatokat, mint salsa, társastáncok, latin táncok, jive, és legutóbb az argentin tangó. A Country világában brit bajnok lett Lee Estonnal 1999-ben, és ProAm Spotlight világbajnok 2000-ben egy chachacha – 2-step – West Coast Swing egyveleggel. A későbbiekben bíróként és profi tánctanárként is szerzett képesítést (ISTD).

A West Coast Swinget akkor fedezte fel, amikor az USA-ban élt. 2002-ben megnyerte a Swing Fling Cabaret divíziót a négyszeres US Open Swing bajnok Rober Roystonnal és feleségével, akikkel egy „Trois” elnevezésű swing számot táncoltak el a ”Swango – The Fusion” (Swing and Tango ) c. off-Broadway showból. 2005-ben újra összeállt Lee Estonnal és megnyerték a Division 1 Classic címet, majd 2007-ben az Open 8-Dance Professional Country Dance világbajnoki címet.

Paul Warden az egyik legprofibb West Coast Swinges Európában. Táncos karrierjét 19 évesen kezdte, Line & Country versenyeken. Line Dance-ben 2000 és 2004 között veretlen volt Nagy-Britanniában, Európában és az USA-ban is, végül két világbajnoki címmel a zsebében hagyta abba ezt a stílust. A West Coast Swinget akkor fedezte fel, amikor az USA-ban versenyzett, és azonnal szenvedélyesen megszerette. A legjobb WCS tanároktól kezdett el tanulni, olyan profiktól, mint Jordan Frisbee, Robert Royston, Robert Cordoba és Kyle Redd. Paul közel 10 éve tanít, versenyez és lép fel az egész világon Ausztráliától Kanadáig, és ő volt az első elismert WCS tanár Nagy-Britanniában. Tanítási metódusa és táncstílusa felfedezhető az egész brit WCS közösségben, mutatva az erre a lenyűgöző táncra gyakorolt hatását és befolyását. Paul nyugodt stílusáról és workshopjainak barátságos hangulatáról ismert. A táncparketten elért sikerei magukért beszélnek . 2006 októberében, élete első WCS versenyén, ő volt a második Amerikán kívüli táncos, akit meghívtak az Invitational kategóriába.

Paul és Catriona együtt nagy sikereket értek el versenyeken. Az Intermediate szinttől az Allstars/Champions szintig mindössze egy év leforgása alatt jutottak el!

Szélvészként hódították meg a brit táncos közösséget, és most sikerrel tartanak tanfolyamokat, workshopokat és magánórákat Nagy-Britanniában és világszerte egyaránt. Imádják a muzikalitást, a szabadságot és a bonyolult lábtechnikákat, ami a West Coast Swinget jellemzi. Workshopjaikon az alaptechnikára fordítják a hangsúlyt, mindezt dinamikus figurákkal ötvözve, és a kreativitást előtérbe emelve.

paul_cat