Kategória: Westi táncosok »

Ben Morris és Jennifer Deluca

Ben Morris, aki Lindy Hop és West Coast Swing bajnok is egyben, 12 éves korában kezdett swinget táncolni.
Ma kétszeres világ- és háromszoros US Open bajnok swing táncos, a „Spirit of Lindy Hop” és a „California Swing Dance Hall of Fame” cím birtokosa, valamint táncosként szerepelt a Love N’ Dancing (Szeress és táncolj!) c. filmben és Leann Rimes “Swingin” c. videoklipjében is.
Jelenleg Kaliforniában él, de tanít, versenyez, bíráskodik és fellép amerika- és világszerte. Bulis táncstílusáról, magával ragadó személyiségéről, és élvezetes workshopjairól híres.

Jennifer ötévesen kezdett el balettet és jazzbalettet táncolni, a Royal Academy-ben. Ezt 13 éves koráig folytatta, amikor meghívást kapott egy főiskolai társastánc egyesületbe, amely versenyeken és fellépéseken vett részt Floridaszerte. A West Coat Swinget és a versenyzést 15 évesen kezdte, élete első nemzeti versenyét Intermediate szinten meg is nyerte. Röviddel ezután kiválasztották egy táncos szerepre a „The Marionette” c. rövidfilmhez.
Tanulmányai befejezése után, 21 éves korában indította el saját vállalkozását, a Floor On Fire, Inc.-t Orlandoban.
Jennifer jelenleg a legrangosabb West Coast Swing eseményeken tanít, bíráskodik és lép fel. Amerikában a NASDE (National Association of Swing Dance Events) második helyezettje volt 2007-ben és 2008-ban. Szeret koreográfiákat készíteni, magánórákat adni és workshopokon tanítani Amerikában, és világszerte.

Ben Morris és Jennifer Deluca