Ne add fel!

Diego Borges Facebookon közreadott üzenetét olvashatjátok lent magyarul. Az eredetit pedig itt.

 

Talán egyike vagy azoknak, akiknek ezt el kell olvasniuk. És őszintén remélem, hogy ezzel segíteni tudok neked.

Amikor szerelembe esünk, egy egészen új világot fedezünk fel, tele rejtélyekkel, érzelmekkel és örömökkel. Minden varázslatosnak tűnik, és sokszor úgy gondoljuk, ez örökké így is marad. Sajnos azonban nem mindig történik így. Igen, egy kapcsolatról beszélek, de nem két ember közötti kapcsolatról. A közted és a tánc között lévő kapcsolatról beszélek. Szeretném, ha összevetnéd a táncot egy számodra nagyon fontos emberrel. Értsd meg, hogy a kémiai folyamatok, amik miatt szerelmes leszel valakibe vagy valamibe, ugyanazok! Vonzódást érzel, vágyat érzel, hiányzik az a személy/dolog neked… és néha csalódást érzel.

Szinte minden eseményen, ahol megfordulok, beszélgetek olyan tehetséges táncosokkal, akik valaha tényleg szerelmesek voltak a táncba, de különböző okok miatt, mint például azért, mert nem érezték a fejlődést, vagy véget ért egy kapcsolatuk/barátságuk, esetleg a versenyek/eredmények miatti általános frusztráltságuk okán, komoly válságban találják magukat a tánccal való kapcsolatukban. Ez a válság gyakran negatívan hat a táncolással kapcsolatos akaratra, energiára és motivációra, még azoknál az embereknél is, akik azelőtt csak napfelkelte után hagyták el a táncparkettet.

Szeretném ha megértenéd, hogy nem te vagy az egyetlen ember, aki így érzett, érez vagy érezni fog. Azt is szeretném ha megértenéd, hogy igen, léteznek olyan fajta érzelmekkel teli kapcsolatok, ahol a hiúságot félre kell dobni. Értsd meg, hogy élhetsz boldogan, míg meg nem halsz, de ez nem jelenti azt, hogy mindig boldog leszel. Értsd meg, hogy rengeteg embert tettél boldoggá vagy fogsz boldoggá tenni azzal, hogy azt a 3 percet megosztod velük, és ha feladod, rengeteg ember boldogságát viszed magaddal.

Én örökké küzdeni fogok azért, hogy még több embert hozzak a táncos világba, és még jobban fogok küzdeni azért, hogy senkit ne engedjek ki belőle. Tudom, hogy ha feladod, nagyon fog hiányozni a tánc, és hidd el nekem…. te is fogsz hiányozni a táncnak. Minden egyes alkalommal, amikor lehangolt vagy a tánccal kapcsolatban, vegyél egy darab papírt, és írd fel, hogy mit nyersz azzal, ha abbahagyod a táncot, és mit nyersz, ha folytatod. Biztos vagyok benne, hogy segíteni fog meghozni a helyes döntést. Találkozunk a táncparketten!