Kategória: Tanárok »

Pauza Balázs

A tánccal kisgyermekkoromban ismerkedtem meg, alsó tagozatos voltam, mikor néptáncolni kezdtem. Közel négy év után azonban úgy döntöttem, inkább a sportok felé fordulok, rengeteg mindent kipróbáltam, de semelyik mellett nem sikerült hosszabb időre elköteleződnöm.

Folyamatosan kifogásokat kerestem, hogy miért nem tudok edzésre menni, amikor nem találtam jó érvet, görccsel a gyomromban indultam neki a délutánoknak.

Hosszú idő telt el tánc nélkül: 2011. szeptemberében, a Tánciskolák Éjszakája napján döntöttem úgy, hogy kipróbálok több táncstílust is, bízva abban, hogy valahol képes leszek ott ragadni. Zsolt és Timi bemutató órája után nem volt kétséges: a West Coast Swing az, amit kerestem. Annak ellenére, hogy mind az óra hangulata, mind a WCS dinamizmusa és modern zenei világa hatalmas élményt nyújtott számomra, csupán 2014. szeptemberében, a Goldance Tánciskola kezdő csoportjában indult újra táncos pályafutásom. Innentől kezdve a kedd késő esti táncóra lett életem új igazodási pontja. Bár a munkámból kifolyólag rengeteg időt töltöttem Budapesttől távol, többször volt, hogy csak a tánc miatt utaztam haza és másnap hajnalban vissza. Egy órát sem hagyhattam ki!

Lelkes voltam, alig bírtam kivárni a keddi napot, örömmel érkeztem az órára, mosolyogva táncoltam végig azt, s a végén már a következő keddre gondoltam. Gyökeret vert az életemben a West Coast Swing!

Bő fél év telt el, mire rájöttem, miről is szól valójában a WCS: nem a figurák egymásutánjáról, nem azok kötött sorrendben történő letáncolásáról, hanem a kreativitásról és a szabadságról. Ami ebbe a stílusba nem fér bele, az nincs is. Ez a tánc lehetőséget nyújt mindenki számára, hogy – napjaink slágereire – kiélje kreativitását és átélje az „alkotás” örömét.

Mindamellett, hogy jelenleg is aktívan tanulom a West Coast Swinget, órákon és workshopokon egyaránt, mindenképpen szeretnék közreműködni abban, hogy minél több ember megismerhesse e stílust, és átélhesse azt az élményt, amelyet én kapok általa.

https://www.facebook.com/groups/886763484710491