Kategória: Hírek »

Keller Brigitta

Az egész életemet átszövi a tánc, a mozgás és a sport

Már három évesen megismerkedtem a ritmikus sportgimnasztikával, és tíz évig kitartóan tornáztam, megfűszerezve más sportokkal, mint például az úszás és a röplabda.

A gimnáziumi évek alatt az egri majorette csoport tagja lettem, ahol a csapatunk kiemelt arany minősítést szerzett. A négy év alatt számos belföldi és külföldi fellépésünk volt, és ez az időszak azért is különösen meghatározó számomra, mert a majorette próbák alatt felfigyeltem a szomszéd teremben gyakorló versenytáncosokra.

16 évesen szerelmes lettem a társastáncba, és közel négy éven át vettem részt hazai latin-amerikai táncversenyeken, C osztályos szintig versenyeztem. Ezzel párhuzamosan folyamatosan jazz balettre jártam.

Miután a versenyzést befejeztem, belekóstoltam Laki Dóránál és Szőnyi Leventénél a vonalas salsába, Dina Jamilahnak köszönhetően pedig kipróbáltam magam hastáncban is.

Örök szerelmem a West Coast Swing

A West Coast Swingre Vajda Zsolt hívta fel a figyelmemet, az első Youtube-videó, mely azonnal megfogott, Jordan Frisbee és Tatiana Mollman classic tánca volt.

2010-ben kezdtem el táncolni Vajda Zsoltnál és Gombos Tímeánál, vezetésük alatt a Swingshot formáció tagja lettem 3 évre, mellyel a Magyar Látványtáncok Versenyén arany minősítést értünk el. Több koreográfiában is részt vettem: 2012-ben a  Forget You-ban,  2013-ban a Dirty Dancing-ben,  2014-ben a Getsby-ben.

Egy térdsérülés miatt két év pihenőre kényszerültem, de 2014 októberében visszatértem a West Coast életbe. Ekkor ismerkedtem meg Miskolczy Viktorral, akivel az első közös táncunk után tudtuk, minél többet akarunk a West Coast Swingből.

Rendszeresen veszünk részt nemzetközi workshopokon, ahol a legjobb külföldi tanároktól tanulunk és versenyzünk is.
Együtt a Goldance tánciskolában tanítunk.

Eredményeim:

Budafest 2017: Novice J&J – 2. hely
Austrian Wcs Spectacle 2016: Novice J&J – 5. hely
Hungarian Open 2016 : Sophisticated J&J – 1.hely
Neverland Swing 2016: Sophisticated J&J – 3. hely
Warsaw Halloween Swing 2016: Sophisticated J&J – 5. hely

Közös eredményeink:

Austrian Wcs Spectacle 2016: Open strictly – 4. hely
Neverland swing 2016: Open strictly – 9. hely
Warsaw Halloween Swing 2016: Intermediate Strictly – 9. hely

http://goldance.hu/tancoktatas/west_coast_swing_oktatas-c166.html