Kategória: Szösszenetek »

A kezdő West Coast Swing tanfolyamon túl

Ezt a gyöngyszemet ma találtam, és úgy megörültem neki, hogy le se kell fordítanom, hogy gyorsan meg is osztom!

http://freeswing.hu/blog/11/a-kezdo-west-coast-swing-tanfolyamon-tul/ 

A kezdő West Coast Swing tanfolyamon túl

2017, January 1.

Egy ismerőstől hallottál róla? Vagy eldöntötted végre, hogy belevágsz és utána néztél a táncoknak? Általában így jutnak el az első kezdő West Coast Swing tanfolyamukra az emberek. Ez a fantasztikus tánc nem szerepel sok filmben, nem közvetítik tévében a versenyeket és egyéb fórumokon sem olyan népszerű még, mint a salsa, street dance vagy a versenytánc. Utóbbiakról biztos hallottál már!

És így felmerülhetnek kérdések. Tudsz-e bulizni majd ezzel a tánccal? Fogsz-e valaha találkozni másokkal a tanfolyamodon kívül, akik West Coast Swinget táncolnak? Létezik egyáltalán még West Coast Swing tanfolyam a sajátodon kívül?

IGEN! IGEN és IGEN!

Szóval létezik egy West Coast Swinges táncos film is: Love n’ Dancing.  

Annyira emlékezetes darab, hogy Jordanon és Tatianan kívül semmire nem emlékszem belőle. De hát lehet izgalmasabb része egy wcs filmnek, mint amikor bekukucskál a főszereplő Jordan és Tatiana edzésére?! IMDB

A magyar West Coast Swing közösség világhírű. És ez nem túlzás! Világszerte megjelenünk versenyeken és mindig jó eredményekkel jövünk el. Legtöbbször érmekkel és kupákkal.

Volt idő, hogy mindenképpen külföldre kellett utaznunk, ha versenyezni akartunk vagy ha tanulni szerettünk volna a legnagyobbaktól, de ma már nem kell olyan messzire menni. Elég az M3-as metróra felülni és elzötyögni a Corvin negyedig vagy a Deákig! De ha esetleg elmerészkedsz Budapest határán túl, akkor Siófok sincs olyan messze!

Nem csak eredményeinkre lehetünk büszkék, hanem nagyszerű közösségünkre is. A magyar westie közösség tanárai együtt buliznak, gyakorolnak és még workshopokat is tartanak közösen. A tanítványok között sem ritka az átjárás a különböző tánciskolák között.

Nemzetközi West Coast Swing rendezvények Budapesten

Három nemzetközi óriás West Coast Swing rendezvényre juthatsz el Magyarországon, amiből kettőt Budapesten rendeznek! Budafest vitathatatlanul Európa egyik, ha nem a legnagyobb és legnépszerűbb rendezvénye közel 1000 résztvevővel, több mint 32 országból. A másik két hasonló rendezvényen (Hungarian Open és Autumn Swing Challenge) szintén a West Coast Swing legnagyobbjaitól tanulhatsz egy egész hétvégén keresztül! És még mindig nincs vége! A Swinghearts Summer Camp tavalyi tanárgárdája idén külföldi tanárokkal is bővült, így évente akár négy nemzetközi workshopon is részt vehetsz Magyarország határain belül!

Ha szeretnél többet megtudni ezekről a West Coast Swing rendezvényekről:
Nemzetközi West Coast Swing rendezvények Magyarországon – Hamarosan jön!

West Coast Swing workshopok havonta

A fentebb emlíett események mellett évente többször érkeznek külföldi tanárok Budapestre, hogy kisebb workshopokat tartsanak.

Mindezeken túl havi workshopokat is egyre többen rendezünk, ahol általában egy témával foglalkozunk pár órán keresztül. Ilyen a Le viza de Swing workshop sorozat is, amit Kowalska Izabellával tartunk havonta egyszer.

Ha szeretnél részt venni ezeken, akkor érdemes like-olni a facebook oldalunkat, hogy időben jelentkezhess a legközelebbi alkalomra:

Le viza de Swing facebook oldal

West Coast Swing bulik minden héten!

Az előbb említett rendezvényekre évente vagy havonta egyszer kerül csak sor. West Coast Swing bulikba viszont heti egyszer, de van hogy kétszer is eljuthatsz! Pénteken és szombaton szoktunk bulizni este kilenctől hajnali egy-kettőig. Hallhatsz mindenféle stílusú zenét a poptól a blueson keresztül az akusztikusig. Kezdőként érdemes a bulik elejére odaérni, mert ilyenkor általában lassabb és könnyebb zenéket játszanak a dj-k.

Minden, ami West Coast Swing egy helyen – wcsinfo.hu

Ha érdekelnek úgy általában a West Coast Swing tanfolyamok, workshopok és rendezvények, és szeretnél értesülni minden eseményről, ami létezik Magyarországon, akkor ide látogass el: wcsinfo.hu

A wcsinfo.hu egy folyamatosan frissülő, rendezett adatbázisa a magyar West Coast Swing világ történéseinek.

Westie corner, ahol kérdésed válaszra talál!

Egy facebook oldal, ahol felteheted West Coast Swinggel kapcsolatos égető kérdéseidet névvel vagy névtelenül. A választ nem egy bölcs személytől kapod, hanem az egész közösségtől. Bárki, aki úgy érzi, megoszthatja véleményét az aktuális kérdéssel kapcsolatban. Akár te is!

Like-old az oldalt, hogy értesülj az új heti kérdésről!
Westie Corner facebook oldala

 

Szerző: Friesz Levente
Freeswing: a West Coast Swing Klub