BP SWING – ÚJ TELJESEN KEZDŐ TANFOLYAM

WEST COAST SWING teljesen kezdőknek:

Időpont: csütörtök 20.45-22.00
Helyszín: JAM Táncműhely, Kresz Géza u. 25.

1. óra: szeptember 15.
Becsatlakozás lehetséges teljesen kezdőként: október 6-ig
A becsatlakozási időszak lejárta után is van még lehetőség a csatlakozásra: gyere el az órára és egyeztess a tanárral!
Váltócipőt hozz magaddal!
Helyszín: Kresz Géza u. 25. (Radnóti M. és Kresz G. u. sarok)
Tanít: Székely Bálint

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/956236221188795/

Kalifornia állam hivatalos tánca, de közkedvelt az egész amerikai nyugati parton. A tánc alapjai, hasonlóan a legtöbb swingtánchoz az Egyesült Államokban alakultak ki.

Népszerűségének az első nagy lökést Benji Schwimmer, profi west coast swing táncos adta azzal, hogy megnyerte a So You Think You Can Dance amerikai tehetségkutató showt. Ezt követően, a 2000-es évektől ennek a sokszínű, modern, kreatív partnertáncnak a népszerűsége robbanásszerűen megnőtt világszerte. E műfaj legmeghatározóbb színtere ma is az Egyesült Államok, azon belül Kalifornia és Texas, de nagyobb közösségeket találhatunk Ázsiában, Ausztráliában is. Európában is egyre népszerűbb, ezt mutatja, hogy évről évre egyre több hivatalos versenyt, tábort rendeznek.

A west coast swinget leginkább a figurák elasztikussága, lágysága, a partnerek között lévő könnyed, de stabil kapcsolat, a táncosok folyamatos mozgása és a nagyfokú improvizációs szabadság teszi különlegessé. Nagyon sokféle zenére táncolható a pop, blues, funky zenéken át a rock and roll és a 80-as évek zenéjére is (lényegében bármilyen nem túl gyors (80-140 bpm alatti), 4/4-es zene alkalmas, amelyben a downbeat-upbeat lüktetés érezhető), így soha nem lehet megunni. Tehát praktikusan régebbi blues és lassú swingzenék mellett a mai zenei kínálat (soul, funky, R&B, hip-hop, pop vagy éppen a disco) nagy részére lehet táncolni. Ez adja a tánc népszerűségének egyik alapját.

Folyamatosan fejlődésben lévő tánc, amely a napjainkban is divatos táncokból is vesz át elemeket (pl. tangó, salsa, zouk).

Kreatív, az adott pillanatban az adott zenére együtt táncoltok: a fiú vezet, a lány követ, az alapot a tanult west coast swing figurakészlet adja, amelyet a közös improvizáció tesz minden alkalommal egyedivé. A szabályok nagy szabadságot adnak, így a saját hangulatod, mozdulataid bele tudod tenni a táncba.

www.bpswing.hu