Kategória: Szösszenetek »

Ki számít haladó táncosnak?

Egy igen jó gondolatra bukkantam, gondoltam megosztom veletek:

“If you can’t dance with beginners and make the dance work well, you don’t deserve to call yourself an advanced dancer, no matter what your points say.”

Kay Newhouse

A fordítás kb így hangzik:

Ha nem tudsz kezdőbbekkel táncolni úgy, hogy az a tánc működjön, akkor nem érdemled meg, hogy haladó táncosnak hívd magad, akárhány pontod* is van.

* WSDC pont – erről itt olvashatsz bővebben

Találtam még egy jót, amit egy pro-tól idéznek, aki egy pro-t idézett 🙂

A beginner is someone who is learning the dance. They’re learning the movements, getting used to the style, and dont quite have it figured out yet.

An intermediate dancer is proficient in the dance. They can execute most any move, and are perfectly fluent in the language.

An advanced dancer can dance with ANYONE (even beginners, esp beginners) and bring their partners dancing up, make them successful.

Magyarul:

Kezdő táncos az, aki épp tanulja a táncot. Még ismerkedik a mozdulatokkal, szokja a stílust, de nem igazán tette még magáévá azt.

Középhaladó az, aki már gyakorlott, tapasztalt táncos. Szinte bármilyen (táncos) mozdulat kivitelezésére képes, és tökéletesen, folyékonyan “beszéli” a tánc nyelvét.

Haladó táncos pedig az, aki BÁRKIVEL képes táncolni (még kezdőkkel is, sőt, főleg kezdőkkel), és aki a partnere táncát egy magasabb szintre képes emelni, őt sikeressé tudja tenni.

forrás: Westie Discussion of the Day